Bejelentkezés
 
 
2020. augusztus 7. (péntek) 19:46Weborvos

Szlávik: őszig már nem várhatók további szigorítások

Bár elsőre riasztónak tűnik az emelkedés, de ez messze nem aggasztó.

Iskolakezdésig már nem várhatók további szigorítások a koronavírus elleni intézkedésekben, csak akkor, ha jelentős gócok alakulnak ki – mondta az ATV Startban Szlávik János. A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint van jó, bevethető vakcina is azok között, amiket most a világban tesztelnek. Szlávik arról is beszélt: borzasztóan érezte magát a szappanopera stúdiójában.

Az infektológus elmondta, hogy bár elsőre riasztónak tűnik az emelkedés, de ez messze nem aggasztó. Az aktív fertőzöttek és a halottak számát is figyelembe kell venni, így nézve messze nem aggasztóak az adatok.

Csehországban 2-300 között van a napi fertőzöttek száma, és az ország még mindig a zöld országok közé tartozik- emlékeztet az infektológus.

Szlávik szerint a jelenlegi intézkedések elegendőek, a változást majd az ősz fogja hozni az iskola elindulásával. Addig szerinte nem kerül sor több szigorítása, de amint több góc alakult ki, jelentősebb intézkedésekre kerülhet sor. Ehhez nem a számmisztikát, hanem a járvány dinamikáját kell figyelembe venni, a járványügyi szakemberek majd eldöntik.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6086610 Cikket olvasták: 1576 Layout & Coding: Dexef Kft.