Bejelentkezés
 
 
2023. március 22. (szerda) 06:26index

Borsodban már az orvosok fele jelezte, hogy a MOK-ban marad

Az eddigi adatok alapján a fiatalok többsége maradna a MOK-ban, a fogorvosok azonban kevésbé.

Az ország több régiójában is magas azok aránya, akik a Magyar Orvosi Kamara tagjai akarnak maradni. Az eddigi adatok alapján a fiatalok többsége maradna a MOK-ban, a fogorvosok azonban kevésbé. Az orvosok még a hónap végéig küldhetik el a tagságukat megerősítő nyilatkozatukat a kamarának - foglalta össze az rtl riportját az index.hu.

Mint írták, eddig több mint húszezren erősítették meg, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagjai maradnának. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az RTL Híradónak úgy nyilatkozott, ez azt jelenti, hogy a MOK életben marad.

Borsod-Abauj-Zemplén vármegyében már az orvosok több mint ötven százaléka megerősítette a kamarai tagságát – mondta el Kincses Gyula, majd hozzátette, a tagsági kérelmek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas, valamint Nyugat-Magyarországon és Vas vármegyében is. A fiatal orvosok kifejezetten magas arányban nyilatkoztak úgy, hogy kamarai tagok maradnának – jelzik az adatok.

Az eddigi információk alapján a fogorvosok átlag alatt jelezték vissza tagságukat. Ennek oka az lehet, hogy ők többnyire vállalkozóként dolgoznak, a kamara pedig elsősorban a közellátásban dolgozókat képviseli.

További részletek a cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8908048 Cikket olvasták: 327 Layout & Coding: Dexef Kft.