KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2020. július 27. (hétfő) 06:58Weborvos

Nyaralás utáni karanténra nem jár betegszabadság!

A háziorvos hangsúlyozza: panaszmentes karanténosnak nem jár táppénz!

Elfogyott a türelme dr. Tarnai Ete szombathelyi háziorvosnak. Ezen a héten már több órát elvesz a rendelési idejéből, hogy olyan páciensek keresik meg telefonon táppénzügyben, akiknek hatósági házi karanténba kell vonulniuk - írta a vaol.hu. A háziorvos hangsúlyozza: panaszmentes karanténosnak nem jár táppénz! Erről az ÁNTSZ körlevélben értesítette a háziorvosokat, ennek ellenére nap mint nap többen is megkeresik a háziorvost, hogy írja ki őket táppénzre.

– Elképesztő felelőtlenségnek tartom, hogy valaki elmegy szabadságra egy vírussal erősen fertőzött országba, Egyiptomba, Montenegróba, majd amikor onnan hazatér, még táppénzre is ki akarja íratni magát – véli a háziorvos. – Sokszor a munkáltató is hibás ebben, mert küldik hozzánk a „beteget”, akinek semmi baja. Ilyen személynek nem jár a járulékfizető állampolgárok pénzéből finanszírozott táppénz! Volt arra is példa, hogy azt a munkavállalót, aki tényleg beteg volt, azért nem tudtuk kiírni, mert a váltótársa a karanténidejét töltötte. De az is előfordul, hogy a szerb vendégmunkás hazamegy a családját meglátogatni, aztán amikor visszajön, kiveszi a két hét betegszabadságot.

Az orvos hozzáteszi, hogy természetesen más a helyzet, és jár a táppénz annak, aki tüneteket észlel magán, aki önhibáján kívül, például fertőzött beteggel való érintkezés miatt került karanténba, netán hivatalos kiküldetésen járt. Továbbiak a cikkben

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4381660 Cikket olvasták: 860 Layout & Coding: Dexef Kft.