Bejelentkezés
 
 
2022. június 9. (csütörtök) 23:07Weborvos

Megtalálhatták a csodaszert, amely gyógyítja a rákot

Egy évvel a kísérlet befejezése után a tizennyolc résztvevő mindegyikének vastagbélrákja remisszióba vonult.

Óriási előrelépést jelenthet a vastagbélrák gyógyításban egy új gyógyszer, ugyanis a klinikai vizsgálaton részt vevők mind meggyógyultak a kezelés hatására - írja a híradó.hu.

Az antitesteket tartalmazó gyógyszert Nagy-Britanniában már alkalmazzák a méhnyakrák kezelésére.

Nemrég pedig New York-i Memorial Sloan Kettering Rákközpontban azt vizsgálták, hogy a szer hatékony lehet-e a vastagbélrák gyógyításra is. A vizsgálat pedig igazán kedvező eredményeket hozott, ugyanis egy évvel a kísérlet befejezése után a tizennyolc résztvevő mindegyikének vastagbélrákja remisszióba vonult, az orvosok nem találták a rák jeleit a szervezetükben – olvashat a Daily Mail cikkében. 

Bár a kísérletben kevesen vettek részt, az eredmények így is korszakalkotónak tekinthetők, hiszen a gyógyszert az egyik leggyakoribb és egyben legveszélyesebb rákfajta lehetséges gyógymódjaként állítják be.

Luis Diaz, a vizsgálat egyik vezetője, a Fehér Ház Nemzeti Rákügyi Tanácsadó Testületének tagja szerint a felfedezés a jéghegy csúcsa, egy óriási előrelépés a rákban szenvedő betegek számára. Hozzátette, a mostani eredmények tükrében további vizsgálatokat folytatnak, hogy ez a készítmény esetleg hatékony lehet-e más rákos megbetegedések kezelésében is, mint például a gyomor-, a prosztata- és hasnyálmirigyrák gyógyításában.

További részletek a cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8907287 Cikket olvasták: 814 Layout & Coding: Dexef Kft.