KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. július 20. (kedd) 10:19Weborvos

Lesznek, akik az oltás miatt elhagyják az egészségügyi pályát

A szakszervezeti elnök szerint fontos lenne az is, hogy akik eddig távol tartották magukat az oltástól, azokat ne kényszerrel győzzék meg.

Az egészségügyi dolgozók körében megoszlanak a vélemények arról, hogy a kormány kötelezővé teszi az oltást számukra. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy lesznek néhányan, akik elhagyják emiatt a pályát, de reméli, hogy a többség marad - idézte a műsorból az atv.hu.

Az egészségügyi dolgozók körében kötelező oltás esetében ha abból indulnak ki, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a dolgozókat megvédjék a még mindig sok szempontból ismeretlen vírussal szemben, akkor támogatandó a döntés. Emellett nagyon fontos a betegek érdeke - azért is támogatandó, hogy semmiképp ne forduljon elő az, hogy egy egészségügyben dolgozó fertőz meg ápolásra szoruló embereket.

A szakszervezeti elnök szerint fontos lenne az is, hogy akik eddig távol tartották magukat az oltástól, azokat ne kényszerrel győzzék meg. A visszajelzésekből viszont azt is látja, hogy az egészségügyi dolgozók között vannak, akik rettenetesen aggódnak és elzárkóznak, és különösen az érdekli őket, hogy mi történik abban az esetben, ha mégsem kapják meg az oltást.

Soós Adrianna elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók többsége be van oltva, a tiltakozás 5-10 százalékukat érinti. Ezzel együtt is látni kellene, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki nem kéri az oltást: veszélyezteti a munkáját, megélhetését, a pontos részletek miatt még sok a kérdőjel.

Elképzelhető, hogy emiatt néhányan el fogják hagyni a pályát, Soós viszont azt gondolja, hogy egy egészségügyi dolgozónak a tudása magasabb szintű, és elvárható, hogy utánanézzen az oltásnak és ne veszélyeztessen másokat.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2557337 Cikket olvasták: 90 Layout & Coding: Dexef Kft.