KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. július 13. (kedd) 10:16Magyar Orvosi Kamara

Így is lehet

A Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot folytatott egy budapesti kórház szív-, ér- és mellkassebészeti osztályának főorvosával szemben- tájékoztatta az NVSZ az MTI-t.

"Esetében a vizsgálat elrendelésére előzetes kockázatelemzés alapján került sor, mivel az általa betöltött munkakörben magas a kockázata annak, hogy a betegek - betegállományra jogosító hamis orvosi igazolás kiadása érdekében, anyagi előnyt kínálva - megvesztegessék" - írták.
A vizsgálat során a főorvos a szolgálat tárgyalótisztjének vesztegetési ajánlatát visszautasította, ezért vele szemben a vizsgálatot befejezték - közölték.
"A Nemzeti Védelmi Szolgálat az eset kapcsán továbbra is fontosnak tartja annak kiemelését, hogy aki a vizsgálat során teljesíti munkaköri kötelességét és elutasítja a felkínált vesztegetési összeget, azt mindezek miatt nem érheti joghátrány" - zárul a közlemény.

Forrás: MTI 

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2557350 Cikket olvasták: 72 Layout & Coding: Dexef Kft.