KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. július 7. (szerda) 18:46Weborvos

Korrupt osztályvezető főorvos akadt fenn a vizsgálaton

A gyanú szerint a főorvos hamis igazolásokkal segített börtönbüntetésre ítélteknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatot kezdeményezett egy Pest megyei kórház osztályvezető főorvosával szemben, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy hamis orvosi igazolások kiállításával segítséget nyújt börtönbüntetésre ítélt embereknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában - írja a police.hu.

Ezek alapján az érintett főorvossal szemben megbízhatósági vizsgálatot rendeltek el. A szolgálat tárgyalótisztje 300.000 forintot ajánlott fel azért, hogy az orvos egy megfelelő, hamis igazolást adjon ki részére, amellyel a rá kiszabott börtönbüntetés halasztását kérelmezheti.  A vizsgált főorvos a kérés teljesítésébe beleegyezett, és a felkínált összeget a tárgyalótiszttől átvette.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Pest megyei rendőrök vesztegetés elfogadása bűntette miatt eljárást indítottak - zárul a közlemény.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2354318 Cikket olvasták: 59 Layout & Coding: Dexef Kft.