KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. február 22. (hétfő) 04:32Weborvos

Koronavírus: kezdődhet az első vakcinateszt gyerekeken

Noha a legtöbb gyermeket nem viseli meg a koronavírus, egyes gyerekek számára előnyös lehet az oltás.

Az Oxfordi Egyetem hétvégén jelentette be, hogy megkezdi oltásának klinikai kísérletsorozatát gyerekeken és fiatal felnőtteken: ezzel az AstraZenecával közösen vakcinát fejlesztő kutatók lesznek az elsők, akik már az iskoláskor kezdetétől felhasználhatóvá tehetik a koronavírus elleni oltásukat. A kísérlet az NBC cikke szerint mind a biztonságosságot, mind a hatékonyságot kutatja majd, a 300 önkéntes résztvevőt pedig három városban, Londonban, Southamptonban és Bristolban oltják be még ebben a hónapban - írta az infostart.hu.

"Noha a legtöbb gyermeket nem viseli meg a koronavírus, valószínűleg nem betegszik meg súlyosan, fontos megismerni a vakcina biztonságosságát és immunválaszát gyermekek és fiatalok körében, mivel egyes gyermekek számára előnyös lehet az oltás" – mondta Andrew Pollard professzor, a teszt vezetője.

A Pfizer is teszteli koronavírus elleni oltását fiatalabbak körében, de egyelőre még csak a 12–15 év közti gyermekeket vonták be a tesztekbe. Több mint kétezer résztvevővel zajlik a teszt, amelyről január végén tettek bejelentést: az akkori információk szerint még az idei évben tervezik kiterjeszteni az 5–11 éves korosztályra is. Ebben a korosztályban körülbelül fele olyan gyakran következik be koronavírusos megbetegedés, mint a 12-17 évesek körében.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1473669 Cikket olvasták: 64 Layout & Coding: Dexef Kft.