KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2020. november 13. (péntek) 19:46Weborvos

"Vissza kellene térni a tavaszi idősávos vásárláshoz”

Ez a betegség kiszámíthatatlan, a délelőtt „még kedélyesen beszélgettem vele”-pácienst délután már lélegeztetőgépre kell tenni.

Elképesztően fontos lenne, hogy a valósággal szólítsuk meg a polgárokat, és tegyük egyértelművé, hogy emberek, szar van a palacsintában! – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Zacher Gábor.

Az ismert toxikológus sürgette annak bemutatását, milyen az egészségügyi ellátásban a frontvonal. Saját példájával élt, a hatvani kórházzal, ahol ő maga is dolgozik a mentőzés mellett. – Mi úgymond negyedik vonalban kijelölt járványellátó intézmény vagyunk, ehhez képest már a hónap elején hét vagy nyolc szabad ágyunk volt csupán a Covid-részlegen, és másfél emeletnyi helyről van szó – mondta.

Zacher Gábor szavai szerint tart attól, hogy a közvéleményben még az sincs meg, hogy a koronavírusos betegek brutálisan rosszul tudnak lenni, ráadásul elképesztő tempóban kerülnek ilyen állapotba. – A délelőtt „még kedélyesen beszélgettem vele”-pácienst délután már lélegeztetőgépre kell tenni. Ez a betegség kiszámíthatatlan – hangsúlyozta.

Hogy van most Zacher Gábor? Elégedett-e a szigorításokkal annak tükrében, hogy ő már korábban szorgalmazott ilyen intézkedéseket? Okoz-e feszültséget az orvosi béremelés a doktorok és az egészségügyi szakdolgozók között? Miben van igaza most Orbán Viktornak? Miben kellene ugyanakkor változtatni a kommunikációban? Hogyan néz most ki az egészségügyi frontvonal? Miként is néz ki egy egészségügyi szakdolgozónak, vagy magának, Zacher Gábornak az a néhány órája, amíg betegeket lát el? Hol állunk most a vírus megismerésében? Mit okoz a lelkekben ez az egész helyzet? Az alkoholfogyasztást vajon mennyire fogja befolyásolni a mostani életünk?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang november 13-án megjelent 2020/46. számában.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1053522 Cikket olvasták: 97 Layout & Coding: Dexef Kft.