KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. június 7. (hétfő) 04:59Weborvos

Védettségi igazolvány oltás és fertőzés nélkül

A teszteket elvégző laborok nem mindig kérnek fényképes igazolványt, tehát akár mást is elküldhetnek maguk helyett a csalni vágyó emberek.

Akár oltás és a koronavíruson való átesettség nélkül is lehet védettségi igazolványt szerezni egy kiskapu miatt - járt utána az RTL Klub Híradója. A rendszert azzal lehet kicselezni, hogy az igazolvány nemcsak oltás vagy pozitív teszt után jár, hanem akkor is, ha valaki ellenanyagteszttel igazolja, hogy a szervezete rendelkezik ellenanyaggal, tehát korábban volt fertőzése.

Viszont a teszteket elvégző laborok nem mindig kérnek fényképes igazolványt, tehát akár mást is elküldhetnek maguk helyett a csalni vágyó emberek. Például olyan valakit, akit már beoltottak, vagy átesett a koronavíruson.

Aki lebukik ezzel, az a jelenlegi törvények szerint közokirat-hamisítást követ el, és akár öt év börtönt is kaphat - idézte a riportot a hvg.hu.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1749857 Cikket olvasták: 18 Layout & Coding: Dexef Kft.