Bejelentkezés
 
 
2023. március 21. (kedd) 06:4224.hu

Újpest nem akarja odaadni a szakrendelőjét az államnak

Továbbra is saját fenntartásban és kezelésben kívánják tartani az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetet.

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartott. A sürgős döntéshozatalt az indokolta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság március 9-én levelet küldött az önkormányzatnak azzal a kérdéssel, hogy hogyan képzelik el a járóbeteg szakellátás jövőjét fenntartói és feladatellátási szempontból, valamint jelezték a rendelőintézet állami átvételének szándékát - írta a kerület közleménye nyomán a 24.hu.

Az államosítási szándék szembe megy azzal a 2019-ben megkötött megállapodással, melyet a kormány a fővárossal kötött annak érdekében, hogy az önkormányzati tulajdonú szakrendelők fejlesztése minél magasabb színvonalon, minél közvetlenebbül, és minél jobban a helyi betegek igényeire reflektálva valósulhasson meg - szögezték le. A plusz forrásokat a kerületi lakosok érdekében kérte az Önkormányzat, nem pedig azért, hogy 3 évvel később a kormány elvegye azokat. Egy központosított modell nem versenyezhet azzal a figyelemmel, amit egy önkormányzat a saját szakrendelőjének szán.

A testület egyhangú döntése értelmében Újpest Önkormányzata továbbra is saját fenntartásban és kezelésben kívánja tartani az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetet, a jogosultságokat nem kívánja átadni az államnak, és felkérte a képviselő-testület Déri Tibor polgármestert, hogy a döntésről tájékoztassa az Országos Kórházi Főigazgatóságot, valamint a szükség szerinti egyeztetéseket folytassa le.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6955845 Cikket olvasták: 276 Layout & Coding: Dexef Kft.