Bejelentkezés
 
 
2023. június 9. (péntek) 07:24Zalaegerszegi megyei Kórház

Új ultrahang készüléket kapott a zalaegerszegi urológiai szakrendelő

A jobb képi felbontásban, részletgazdagabb információkat biztosító eszközzel többféle elváltozás detektálható.

Sokrétűen használható, új ultrahang készüléket kapott kórházunk urológiai szakrendelése. A nagyobb felületen, jobb képi felbontásban, részletgazdagabb információkat biztosító eszköz pontosabb diagnózist tesz lehetővé, és számos egyéb előnye is van - számolt be róla a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház a Facebook-oldalán.

- Eddig csak az osztályon rendelkeztünk többfunkciós ultrahanggal, a szakrendelést kiszolgáló géppel mindössze tájékozódó vizsgálatokat tudtunk elvégezni. Most előnyösen változott a helyzet – büszkélkedett Dr. Kozma-Bognár Tamás, a kórház urológiai osztályát vezető főorvos. - Az urológiában két fő területen használjuk az ultrahangot. Egyrészt a mindennapos vizsgálatok során ennek segítségével állítjuk fel az első diagnózist, majd így kontrolláljuk az általunk gondozott betegek állapotát is. Másrészt ún. intervenciókat végzünk ultrahang segítségével, mely többnyire a prosztatadaganat felkutatásához elengedhetetlen prostata biopsiát, és a különböző okokból kialakult vese lezáródás miatt végzett nephrostoma (vesekatéter) behelyezését jelenti. Ez utóbbi legtöbbször sürgősségi, életmentő beavatkozás. 

Az új készülékhez 3 vizsgálófej csatlakoztatható, melyekkel nemcsak a hasi urológiai szervek, hanem a herék, felszínt érintő elváltozások és a prostata alapos vizsgálata is lehetségessé vált - tette hozzá.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8906483 Cikket olvasták: 330 Layout & Coding: Dexef Kft.