KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2022. szeptember 6. (kedd) 04:08Weborvos

Többet vártak a majomhimlő elleni vakcinától az orvosok

Az ajánlott oltássorozat viszonylag alacsony szintű, gyenge semlegesítő képességű majomhimlő-ellenanyagokat eredményezett.

A majomhimlő elleni vakcina, amely az orvosok által a világméretű járvány megállítására használt fő módszerré vált, az új kutatások szerint a reméltnél kevésbé hatásos, írja azuzlet.hu

A Bavarian Nordic Jynneos nevű vakcinájával beadott ajánlott oltássorozat viszonylag alacsony szintű, gyenge semlegesítő képességű majomhimlő-ellenanyagokat eredményezett – közölték a hollandiai Rotterdamban található Erasmus Egyetem Orvosi Központjának kutatói. Az immunizáltak korábban nem voltak fertőzöttek vagy himlő ellen beoltva, amelyről úgy vélik, hogy bizonyos védelmet nyújt a majomhimlő ellen.

A semlegesítő antitestek a Covid-korszakban váltak a köznyelvi lexikon részévé, köszönhetően annak, hogy képesek a koronavírushoz kötődni és megakadályozni, hogy az egészséges sejtekbe jusson. Bár ezekre a fehérjékre szinte biztosan szükség van a majomhimlő-fertőzés és az általa okozott kiütés megelőzéséhez, a tudósok még nem tudják, hogy milyen szint szükséges a védelem biztosításához.

“A vakcinával kapcsolatos optimizmus mértéke messze meghaladja a jelenleg rendelkezésre álló adatokat” – mondta Helen Petousis-Harris, az Aucklandi Egyetem oltóorvosának munkatársa, aki nem vett részt a kutatásban.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 5055351 Cikket olvasták: 37 Layout & Coding: Dexef Kft.