Bejelentkezés
 
 
2023. augusztus 17. (csütörtök) 08:02atv.hu

Szakdolgozói bérkiegészítés: "még mindig a jogszabályokat keresik"

news/1398_0_960.jpg

Ha nem oldják meg a dolgozók béremelését, akkor várható, hogy a dolgozók elkezdenek kollektíven tiltakozni.

Van, ahol akár műtétek is veszélybe kerülhetnek, ha nem rendeződik a szakdolgozók bérkiegészítésének ügye. A háziorvos szerint egységesen kellene emelni minden szegmensben a béreket, az egészségügyi szakértő pedig úgy látja: tisztességesebb lenne, ha áttekintenék az egész rendszert - hangzott el az ATV Startban.

Póta György gyermekorvos elmondta, a kormány nem egységesen emeli minden szegmensben a szakdolgozók bérét, hanem mindig egy aktuális rendelettel éppen egy szeletnek, a többiek ezt jogosan nehezményezik, aztán hirtelen jön egy nagy bejelentés, hogy egy másik szegmens is megkapja ezt, "mintha ez kegy lenne".

Pusztai Erzsébet infektológus, egészségügyi szakértő úgy látja, tisztességesebb lenne, ha áttekintenék az egész rendszert, és - tisztességes egyeztetések után - jönnének a változások, de mint fogalmazott, ötletszerűen cselekszik a kormány. Az, hogy megemelik a szakdolgozók alapbérét, és utána ugyanannyiért ügyel mint évekkel ezelőtt, ilyen inflációs környezetben abszurd.

Póta György beszélt arról, hogy az ügyeleti rendszer átalakításával jóval kevesebbet kell ügyelni, ami jó hír, de miután az ügyeleti óradíj nem változik, az eddigi 16 óra helyett 6-8 órát kell bent tölteni, így a régi ügyeleti díj felét kapják a dolgozók, pedig a pénz így is kevés. A kormány megemeli az alapbért, de a különböző átalakítások során a szakdolgozók alapbére csökken - tette hozzá. Az alapellátásban dolgozó szakdolgozók bérkiegészítéséhez "még mindig a jogszabályokat keresik" - fogalmazott. Továbbiak a teljes cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6086677 Cikket olvasták: 706 Layout & Coding: Dexef Kft.