Bejelentkezés
 
 
2020. május 3. (vasárnap) 15:48szeretlekmagyarorszag.hu

Sok szakorvosi vizsgálathoz negatív koronavírus teszt is kell

A betegeket csak előzetes telefonos konzultáció után, időpontra hívhatják be. Néhány részlet már kiderült, de van, amiről még később nyilatkoznak.

Márciusban a koronavírus-járvány kezdetekor felfüggesztettek számos egészségügyi vizsgálatot. Azóta csak a sürgős eseteket láthatták el a szakrendelőkben és a magánrendelőkben is. Kásler Miklós csütörtöki levelében azt írta, hogy május 4-től újra fogadhatják a betegeket.

Csak telefonos konzultáció után lehet hétfőtől újra szakrendelésekre menni, és csak azt fogják behívni, akit muszáj - óránként legfeljebb négy embert. Akiket behívnak, azoknak érkezéskor lázmérést végeznek, kézfertőtlenítés szükséges és járványügyi kérdőívet töltetnek ki velük, a rendelőben arcmaszkot is viselniük kell.

A koronavírus-gyanús betegeket védőfelszerelésben, külön rendelőben vizsgálják majd meg.

Sok vizsgálathoz negatív koronavírus teszt is kell majd - ez egy két oldalas lista a miniszteri levélben -, de az egyelőre nem világos, hogy ezt ki végezi majd el, ki fizeti és mennyi időbe telik.

A lista ITT olvasható.

hirdetés

Az operatív törzs csak hétfőn nyilatkozik a részletszabályokról.

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója

A fogorvosok értelmezése szerint, ha valaki a körzeti rendelőbe megy, annak nem kell koronavírus teszt. Ha viszont egyetemi klinikára vagy magán fogászatra, akkor kell. A minisztériumtól délután azt közölték, fogászati alapellátásban is kötelező a teszt minden magas kockázatot jelentő beavatkozás előtt - tudta meg az RTL Híradó.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2609172 Cikket olvasták: 2132 Layout & Coding: Dexef Kft.