KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2020. augusztus 3. (hétfő) 07:24Weborvos

Pluszköltség a fogorvosnál a koronavírus miatt?

A magánfogászati rendelők egy részében úgynevezett Covid-díjat számolnak fel.

Magánfogászaton járt a napokban a boon olvasója, ahol a kezelés ára mellé úgynevezett Covid-díjat is felszámoltak. A lap utánajárt az esetnek. Megtudták, az összeg mértéke a beavatkozások típusától függ. Egy fogkő-eltávolítás esetében, ami állkapocsként tízezer forint, plusz ötezer forint költséget jelent. Míg egy foghúzás után háromezer forintot kénytelen kifizetni a páciens. A Covid-díj mértéke egészen tízezer forintig is nőhet. A fogászat munkatársa elmondta, ezt az összeget a védőfelszerelések megvásárlására fordítják, amiről tájékoztatják is a betegeket időpontfoglalás és adatrögzítés esetén.

Másik két magánfogászatot is hívtak, azokban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nincs a megváltozott körülmények miatt megújult árlistájuk, nem emelték a kezelések végösszegét. Külföldről érkező vagy hazaérkező páciens esetében azonban az egyik rendelésen három napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet kérnek, ez után vehet részt a beteg a kívánt kezelésen. 

Dr. Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének elnökétől a lap megtudta: közfinanszírozott fogászati ellátás esetében nem lehet ilyen díjat meghatározni. De magánrendelőkben, ahol nem hatóságilag történik a díjkiszabás, megtehetik, hogy a vírushelyzet elleni védekezés miatt pluszköltséget számolnak fel.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 3970998 Cikket olvasták: 835 Layout & Coding: Dexef Kft.