Bejelentkezés
 
 
2020. december 30. (szerda) 16:16Weborvos

Online rendezi meg nyílt napját januárban a Semmelweis Egyetem

Betekintést nyerhetnek az oktatási, kutatási, gyógyítási és közösségi terekbe, és akár olyan különleges helyszínekre is, mint a boncterem.

Mesterséges intelligencia az orvoslásban, tudomány segítségével a bűnözők nyomában, virtuális tárlatvezetés az anatómián, interaktív hallgatói bejelentkezések, kérdezz-felelek – többek között ilyen izgalmas programokkal várja az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő diákokat, szüleiket és tanáraikat a Semmelweis Egyetem a január 15-16-i online nyílt napján - tudatta az intézmény portálja.

A Semmelweis Egyetem kiemelt feladatának tartja, hogy az érettségi előtt álló fiatalok, illetve az egészségügyi szakközépiskolába készülő diákok jelen helyzetben is – személyes jelenlét nélkül, online formában – a leghatékonyabb módon ismerhessék meg az intézményt – mondja dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes. Hozzáteszi: a Semmelweis Egyetem az első helyes jelentkezések tekintetében a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az orvos- és egészségtudományi képzési terület iránt érdeklődők körében, így az intézmény célja, hogy mások mellett a leendő orvosoknak, fogorvosoknak, gyógyszerészeknek, gyógytornászoknak, szülésznőknek, mentőtiszteknek, egészségügyi menedzsereknek, konduktoroknak idén se kelljen lemondaniuk arról, hogy választ kapjanak a továbbtanulás kapcsán felmerülő kérdéseikre.

„Megteremtjük a lehetőséget, hogy a fiatalok bepillanthassanak a Semmelweis Egyetem életébe, ezért képzési kínálatunkat a digitális térben is igyekszünk interaktív módon bemutatni, mint ahogyan egy hagyományos beiskolázási eseményen standokon, kiállítótérben tennénk” – fűzte hozzá dr. Hermann Péter.

„A Semmelweis Egyetem idén különleges, innovatív nyílt nappal készül: online egyetemi körsétát tehetnek az érdeklődők, mely által betekintést nyerhetnek az oktatási, kutatási, gyógyítási és közösségi terekbe, és akár olyan különleges helyszínekre is, mint a boncterem. Megismerkedhetnek az egyetem vezetőivel, oktatóival és hallgatóival egyaránt, valamint az élő közvetítésen minden felvételizőnek lehetőséget biztosítunk, hogy ő maga is feltegye kérdéseit” – sorolta Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke a legfontosabb programelemeket.

A Semmelweis Egyetem január 15-16-i nyílt napjának részletes programja és regisztrációs felülete ITT érhető el. 

A regisztráció kezdete: 2020. december 28. 10 óra. A részvételhez a Zoom program előzetes letöltése szükséges. (Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8906934 Cikket olvasták: 1429 Layout & Coding: Dexef Kft.