2020. május 8. (péntek) 18:31szeretlekmagyarorszag.hu

Népszava: nem adják vissza a koronavírusos betegek ellátására kirendelt szakdolgozókat az egészségügyi ellátás újraindításához

Az elvezényelt dolgozók nélkül ugyanakkor több kerületben is nehézséget okoz a szolgáltatások újraindítása.

Nem adják vissza a koronavírusos betegek ellátására kirendelt szakdolgozókat a szolgáltatások újraindításához – derül ki abból a Müller Cecília által jegyzett levélből, amit az országos tisztifőorvos a fővárosi és megyei kollégáinak küldött. Erről a Népszava számolt be.

A lap szerint az érintettel rengeteg kérdésre vártak választ, köztük például arra is, hogy "a szakrendelőkből a koronavírusos betegek ellátására a Korányi Tüdőgyógyintézetbe kirendelt egészségügyi dolgozók az ellátórendszer újraindításával visszatérhetnek-e a munkahelyeikre". A Népszavának ugyanis több szakrendelő azt nyilatkozta, hogy

az elvezényelt dolgozók nélkül nem tudják újraindítani egyes szolgáltatásaikat.

A Népszava információi szerint körülbelül 70 szakembert, köztük asszisztenseket, diplomás ápolókat, diabetológiai és fül-orr-gégészeti szakápolókat utasítottak arra, hogy koronavírusos betegeket ápoljanak a Korányi Tüdőgyógyintézetben.

Ezekre a szakemberekre viszont nagy szükség lenne az eredeti munkahelyükön, mivel a hét elején újraindulhatott az egészségügyi ellátás. Emellett pedig különösen azért lenne szükség a munkájukra, mert "Kásler Miklós utasítása szerint a szakrendelőknek és kórházaknak maguknak kell levenniük az egyes beavatkozások előtt a betegek a PCR-tesztjéhez a mintát".

A Népszava információi szerint a dolgozók elvezénylése a II, III, V, VI, IX, XIV, XVIII kerület szakrendelőit érinti.

Müller Cecília válaszában a szakrendelők vezetőinek azt javasolta, oldják meg az újraindítás problémáját helyettesítéssel vagy szüneteltessék tovább a rendelést.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 792290 Cikket olvasták: 1735 Layout & Coding: Dexef Kft.