KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. április 26. (hétfő) 05:55Weborvos

Nem hosszabbítható meg a lejárt védettségi igazolvány

Akár tízezres nagyságrendben lehetnek azok, akik átestek a fertőzésen, és hamarosan lejár a kártyájuk érvényessége.

Március közepe óta magyarok millió kapták meg – vagy kapják meg ezekben a napokban – a védettségi igazolványukat. Ez azt igazolja, hogy valakit vagy már beoltottak a Covid ellen vagy átesett a Covid-fertőzésen. Az előbbiek olyan oltási igazolványt kapnak, amelynek egyelőre még nincs érvényességi ideje, hiszen nem tudni, hogy az oltás meddig véd a vírus ellen. Utóbbiaknak viszont egy fix határidőre szóló védettségi kártyát postáztak - írta a telex.hu. Ez a határidő 6 vagy 4 hónap, attól függően, hogy igazoltan fertőzött személyről van-e szó (nekik, akiknek a fertőzöttségük szerepel a hivatalos állami egészségügyi nyilvántartásban ez 6 hónap), vagy olyanról, akinél utólagosan elvégzett ellenanyag-vizsgálat bizonyítja be, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen (nekik 4 hónap).

November elején már több mint húszezren, majd a hónap közepén már több mint harmincezren voltak a Covidból felgyógyultak, ennyien lehetnek, akik védettségi igazolványának az érvényessége lényegében akkorra jár le, mikor már használhatnák. ha azóta nem kaptak oltást.

Bár a lap írásos kérdésére még nem válaszolt a kormányzati koronavírus-információ, az egyik információs számon ügyfélként sikerült megtudniuk, hogy a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg. Továbbiak a cikkben

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1650220 Cikket olvasták: 33 Layout & Coding: Dexef Kft.