Bejelentkezés
 
 
2024. február 10. (szombat) 07:45economx.hu

Nagy változás jön az allergiások életében, átalakul az ellátásuk

Megjelent az Egészségügyi Közlönyben egy új szakmai irányelv, amit a allergiás betegek immunterápiás kezelésével kapcsolatban dolgoztak ki.

Az Egészségügyi Közlönyben megjelentek szerint egy új szakmai ajánlást fogalmaztak meg az allergiás betegek immunterápiás kezelésével kapcsolatban, többnyire azért mert, már népbetegséggé nőtte ki magát, írja az economx.hu

A napokban jelent meg az Egészségügyi Közlönyben, egy új szakmai irányelv, amit a allergiás betegek immunterápiás kezelésével kapcsolatban dolgozott ki az Egészségügyi Szakmai Kollégium Klinikai immunológia és allergológia tagozatának elnöke, valamint több szakember, gyermekpulmonológusok, tüdőgyógyászok valamint bőrgyógyászok.

Mindezt azért készítették el, hogy segítséget nyújtsanak a különböző szervrendszereket érintő, és végleges, oki terápiát igénylő, vagy tüneti kezelésre nem megfelelően reagáló allergiás betegségben szenvedő betegek ellátásában, hogy a legújabb tudományos bizonyítékoknak megfelelő immunterápiás ellátásban részesüljenek.

Célok, amiket megfogalmaztak:

a megfelelő allergia kontroll elérése;

csökkenjen a költséges ellátást igénylő súlyos allergiás reakciók gyakorisága;

csökkenjen az allergiás tünetek miatti sürgősségi vizitek száma;

csökkenjen a súlyosabb allergiás tünetek miatt kórházi kezelésre szoruló betegek száma;

az állapotrosszabbodás megelőzhető legyen;

csökkenjen az allergia miatti táppénzes napok (iskolai hiányzás, munkahelyi hiányzás) száma;

a betegek életminősége javuljon.

Példaként említik a szakmai ajánlásban, hogy az immunterápia megkezdése akkor a leghatékonyabb, ha minél előbb elkezdik. A jelenlegi gyermekeken végzett vizsgálatok azt sugallják, hogy bár az allergiás betegség megelőzése nem lehetséges, de kialakulása késleltethető és a tünetek mérsékelhetők, a gyermekkortól: az asztma tekintetében, akár meg is előzhetők.

További részletek az economx.hu-n

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4317045 Cikket olvasták: 24 Layout & Coding: Dexef Kft.