KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2022. szeptember 9. (péntek) 18:05Weborvos

Miből lesz januárban orvosi béremelés?

"A Magyar Orvosi Kamara felé semmilyen kormányzati jelzés nem érkezett a forrás bizonytalanságáról".

Ha a kormány tartani kívánja az orvosoknak tett ígéretét, a béremelés 3. ütemét 2023. januárban hazai forrásból kell kifizetnie, ennek híján átütemezés várható a fizetésemelésben - írta a medicalonline.hu annak kapcsán, hogy várhatóan nem érkezik meg addigra a remélt uniós helyreállítási alap, amelyből finanszírozták volna.

A lap megkérdezte az egészségügyért felelős Belügyminisztériumot, hogyan tervezik kifizetni a januártól esedékes, törvénybe foglalt béremelést az orvosoknak. Megkeresésükre a BM kommunikációs főosztályától semmilyen válasz nem érkezett, így azt sem tudták meg, biztosítanak-e hazai forrást arra, hogy az uniós források megérkezéséig kipótolják a béremeléshez szükséges 300 milliárd forintot.

- Ezt a kérdést a Magyar Orvosi Kamara lezárt ügynek tekinti – írta megkeresésükre a Magyar Orvosi Kamara. Mint kifejtették, fontos kormányzati szereplők többször visszaigazolták, hogy a 3. lépcsős béremelés megtörténik az egészségügyben. Pintér Sándor belügyminisztertől arra is ígéretet kaptunk, hogy ez az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény mellékletében szereplő bértáblának megfelelően egységes alapbér emelésként történik meg – emlékeztettek.

Mint írták, a kamara felé semmilyen kormányzati jelzés nem érkezett a forrás bizonytalanságáról.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 5055389 Cikket olvasták: 30 Layout & Coding: Dexef Kft.