Bejelentkezés
 
 
2023. szeptember 19. (kedd) 11:29atv.hu

Megindult az oltási kampány Németországban is

A SARS-CoV-2 megjelenése óta ez az első ősz, amikor nem lassítják a vírusok terjedését állami, országos szintű korlátozások.

Elkezdődött a koronavírus-betegség elleni védőoltás őszi kampánya hétfőn Németországban, az oltás felvételét a hatvan éven felülieknek és a veszélyeztetett csoportok tagjainak ajánlják - írta az atv.hu.

Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter az elsők között adatta be magának az oltást, és a hadsereg berlini kórháza előtt tartott tájékoztatóján minden kortársát erre bíztatta. A 60 éves miniszter - aki kutatóorvosként elismert járványügyi szakértő is - hangsúlyozta, hogy a megfertőződés a Covid-19-et okozó új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) továbbra is veszélyes, "nem elhanyagolható apróság", és akár a még mindig kevéssé ismert, ám igen komoly következményekkel járó hosszú Covid-szindrómához is vezethet.

A felső légúti megbetegedések hagyományos őszi-téli szezonja az idén különleges, mert a SARS-CoV-2 megjelenése óta ez az első, amikor nem lassítják a vírusok terjedését állami, országos szintű korlátozások. Ezért egyelőre nem lehet felmérni, hogy mennyire szabadul el ismét az új koronavírus, az viszont biztos, hogy ismét "nagyon sok eset lesz, de a felkészültségünk is sokkal jobb" - fűzte hozzá.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8909189 Cikket olvasták: 216 Layout & Coding: Dexef Kft.