Bejelentkezés
 
 
2020. október 15. (csütörtök) 00:03

Létrejött az Összefogás az Egészségügyben akciószövetség

Eljött az ideje a közös fellépésnek!
Már öt szakszervezet csatlakozott az ágazati összefogáshoz!

Az egészségügyi ágazatban súlyos bizalmi válság alakult ki. Az életünket, személyes mozgásterünket nemcsak a járvány, hanem a megkérdezésünk nélkül, sebtében megalkotott törvény is veszélyezteti. Az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény azonban nem csupán az egészségügyben dolgozók életére, de a teljes társadalomra hatással bír, mert annak következményeként ellehetetlenülhet az ellátás, mindez egy világjárvánnyal súlyosbítva akár emberéletekbe is kerülhet.

Ezért létrehoztuk az ÖSZEFOGÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT akciószövetséget, hogy összehangoltan, széles munkavállalói réteget képviselve küzdjünk deklarált célunkért, és betegeink biztonságáért.Az akciószövetség célja, egy olyan, az érintettek széles körének elfogadásán alapuló, előzetesen társadalmi vitára bocsátott, alapjaiban új törvény vagy törvénymódosítások elfogadtatása, mely a jelenlegi szabályozásnál átláthatóbb, és nem érintheti hátrányosan az egészségügyi munkavállalókat.Az akciószövetség tagjai által képviselt munkavállalók létszámára hivatkozva tárgyalásokat kezdeményezünk a kormányzattal, melyek sikertelensége esetén a nyomásgyakorlás jogállamiság által biztosított eszközeihez fogunk folyamodni.

Minden érdekvédelemben érintett szervezet csatlakozását várjuk!

Gyertek, együtt vagyunk erősek!

Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
Magyar Orvosok Szakszervezete
Független Egészségügyi Szakszervezet
Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége
Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4317026 Cikket olvasták: 3011 Layout & Coding: Dexef Kft.