Bejelentkezés
 
 
2023. szeptember 19. (kedd) 11:29444.hu

Ki a felelős a 17 ezer lélegeztetőgép értékesítési kudarcáért?

Eddig nem sikerült egyetlen egyet sem eladni a felesleges lélegezőgépek közül, de nincs is ilyen terv.

Kérdést kapott a Belügyminisztérium, miután a Transparency International közel kétéves pereskedéssel derítette ki, hogy a kormány egyetlenegy darabot sem adott el a koronavírus-járvány alatt 300 milliárd forintból megvásárolt 17 ezer darab lélegeztetőgép közül. A TI kutatásából az is kiderült, hogy nemcsak eddig nem sikerült egyetlen egyet sem eladni a felesleges lélegezőgépek közül, de nincs is ilyen terv - írta a 444.hu.

Vadai Ágnes DK-s képviselő tett fel írásbeli kérdést, amiben arról érdeklődik: Ki a felelős a 17 ezer darab lélegeztetőkészülék értékesítési kudarcáért?

„A kormány mindent megtesz az állampolgárok egészségnek megóvásáért, éppen ezért a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére kiemelt figyelmet fordított. Nem volt kétséges, hogy ha a magyar emberek élete és egészsége a tét, akkor minden követ megmozgatunk, minden forrást előteremtünk. A baloldal politikai stratégiája ezzel szemben az volt, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, ezért mindent elkövettek azért, hogy az eredményes védekezést akadályozzák. Önök a járvány alatt kevesellték a lélegeztetőgépek számát, a járvány után sokallták” - írta válaszként Rétvári Bence.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8908798 Cikket olvasták: 202 Layout & Coding: Dexef Kft.