Hozzászoktunk az édes és sós ízekhez, vesszük a zsírokkal teli élelmiszereket, ezáltal hozzászoktunk bizonyos ízekhez. A jövőben vélhetően ez megváltozik, mert a kutatók szeretnék lecsökkenteni a feldolgozott élelmiszerekben ezeket az adalékokat. Ezt pedig az ízlelőbimbóink is megérzik majd.
A legtöbb élelmiszerben túl sok a cukor, és a zsír. Ennek megváltoztatása érdekében a német Max Rubner Intézet (MRI) konkrét csökkentési célokat dolgoz ki, több mint 80 szakértő, és 14 élelmiszeripari szövetséggel együttműködve.
A Bild megtudta, hogy melyek ezek a célok:
Új recepteket terveznek még a gofri, pékáruk esetében, de a reggeli gabonapelyhek és ropogós müzli is kevesebb zsírt, sót, cukrot tartalmazna.A gyártóknak is be kell tartaniuk a követelményeket.Az MRI 2025-ig nem áll elő adatokkal, mert tudományosan megalapozott, célcsoportokra szabott receptekkel szeretnék elérni, hogy a feldolgozott élelmiszerekben csökkenjen a cukor, a zsírok és a só aránya, és könnyebbé váljon az egészséges táplálkozás.
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza