KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. szeptember 8. (szerda) 19:57Weborvos

Kemenesi Gábor: Emberek, hordjatok maszkot!

A kutató szerint elemi fontossággal bír, hogy a maszkviselést minél hamarabb bevezessék újra.

Kemenesi Gábor, a pécsi Tudományegyetem virológusa Facebook-bejegyzésében a maszkhordásra szólít fel, hiszen a nyakunkon a negyedik hullám. Mint írja, ma már bárki beszerezheti a jól szűrő FFP vagy KN95-ös maszkokat, amelyek sokkal jobban kiszűrik az aeroszolcseppecskéket, mint a textilmaszkok. Így nemcsak azt akadélyozhatjuk meg velük, hogy mi megfertőzzünk másokat, de a saját fertőződésünket is megelőzhetjük - ismertette a hang.hu.

A kutató szerint elemi fontossággal bír, hogy a maszkviselést minél hamarabb bevezessék újra.

Kemenesi Gábor azt is megjegyzi, hogy a maszkok a delta variáns ellen is védenek, hiszen a mutánsok abban nem különböznek egymástól, hogy mekkora aeroszolcseppeken terjednek, így a maszkok az összes variánst tartalmazó cseppeket megfogják, ha jó minőségűek, és jól vannak rögzítve.

A virológus ajánlásai szerint zárt térben, különösen tömegben mindenképpen érdemes maszkot viselni. Az oltottak számára is fontos, mert bár a vakcinák remekül védenek a súlyos betegség ellen, nem zárják ki a fertőződést, illetve a fertőzés továbbadását.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2345173 Cikket olvasták: 12 Layout & Coding: Dexef Kft.