Bejelentkezés
 
 
2020. június 12. (péntek) 22:33Weborvos

Kásler: Hétfőtől helyreáll a megszokott egészségügyi ellátás

Amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.

Június 15-étől minden olyan diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni minden magyar egészségügyi intézményben, amire a betegeknek szüksége van. A járóbeteg-szakrendeléseken a megnövekedett betegigények kielégítése érdekében óraszám korlátozás nélkül lehet egészségügyi tevékenységet végezni.A családorvosi, családi gyermekorvosi rendelők, illetve a járóbeteg szakrendelők tekintetében megszüntettük azt a korlátozást, hogy egy órában négy beteg keresheti fel a rendelést - mondta el Kásler Miklós miniszter a kormány facebook oldalán.

Kásler Miklós pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani - tudósított az MTI.

A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet - ismertette a miniszter.

Továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást - hívta fel a figyelmet. 

Kásler Miklós közölte azt is: amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.

A miniszter felidézte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban indították újra az egészségügyi ellátást. Kérdésre válaszolva elmondta, az elhalasztott beavatkozások miatti lemaradását nagyjából két hónap alatt tudja behozni a magyar egészségügy.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2608712 Cikket olvasták: 1554 Layout & Coding: Dexef Kft.