Bejelentkezés
 
 
2023. március 19. (vasárnap) 08:14ezalenyeg.hu

Kálmán Olga: Az orbáni egészségügy miatt élünk 8 évvel kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár

Ide vezetett a magyar orvosok és egészségügyi dolgozók ezreinek elüldözése, az egészségügyre fordított állami kiadások csökkentése, a várólisták sok esetben akár több évesre duzzadása és az állami szűrővizsgálatok kormányzati elhanyagolása - jelentette ki az Eurostat adataira reagálva a népszerű tévésből lett országgyűlési képviselő.

Magyar szempontból riasztó adatokat közölt az Eurostat: nem elég, hogy már Romániában is magasabb a születéskor várható élettartam, mint Magyarországon, a magyarok összességében 8 évvel élnek kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár.

A jelentés szerint jelentősebb visszaesést 2020-ban jegyeztek fel, amikor a 2019-ben megállapított 81,3-ről egy éve alatt 80,4 évre esett vissza a születéskor várható átlagos élettartam az Európai Unióban. Az adatok szerint tavalyelőtt a születéskor várható élettartam Spanyolországban (83,3 év), Svédországban (83,1 év), Luxemburgban és Olaszországban (mindkettő 82,7 év) volt a legmagasabb, míg a legalacsonyabb Bulgáriában (69,7) Magyarországon (72,1 év), Romániában (72,8 év) és Lettországban (73,1 év) volt.

Egy szintén friss kutatás arra is rámutatott, hogy arányaiban Magyarországon halnak meg a legtöbben megelőzhető betegségekben. Mindkét adat mögött az Orbán-kormány elmúlt 13 éve áll, különös tekintettel az egészségügy leépítésére.

A DK árnyékkormányának szóvívője, Kálmán Olga szerint az orbáni egészségügy miatt élünk 8 évvel kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár.

13 év alatt 8 évet vettek el az életünkből, és minél tovább maradnak, annál rövidebb élet fog jutni a magyaroknak. Ide vezetett a magyar orvosok és egészségügyi dolgozók ezreinek elüldözése, az egészségügyre fordított állami kiadások csökkentése, a várólisták sok esetben akár több évesre duzzadása és az állami szűrővizsgálatok kormányzati elhanyagolása. Az Orbán-kormány láthatóan erre képes, így mára az Árnyékkormány jelenti az egyetlen reményt arra, hogy a magyarok jobb egészségügyi ellátást kapjanak, egészségesebbek legyenek és ezáltal tovább éljenek. - jelentette ki a népszerű tévésből lett országgyűlési képviselő.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6087238 Cikket olvasták: 283 Layout & Coding: Dexef Kft.