Bejelentkezés
 
 
2022. június 13. (hétfő) 05:09Weborvos

Júliusban érkezik az évközi emelés

A kiegészítő 3,9 százalékos emelés a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap.

Több mint 180 milliárd forintot kapnak júliusban a nyugdíjasok – ez derült ki abból a nyilatkozatból, amelyet a pénzügyminiszter helyettese adott a Mediaworks Hírcentrumának, írja a Magyar Nemzet. Tállai András közlése szerint a magas infláció miatt 3,9 százalékos évközi kiegészítő nyugdíjemelést hajt végre a kormány, s a következő hónapban a címzettek összesen nyolchavi nyugdíj után kapják meg a növelést.

A növelés januárra visszamenőlegesen jár. Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik.

A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap.

Tállai András arra is kitért, hogy a summát a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális havi nyugdíjjal együtt kapják meg. A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá a summát, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6954560 Cikket olvasták: 753 Layout & Coding: Dexef Kft.