Bejelentkezés
 
 
2023. május 25. (csütörtök) 07:57Index

Ismert orvosok nevével hirdettek nem engedélyezett szereket

Az NVSZ bűncselekmény gyanúját állapította meg az ügyben, ezért nyomozást kezdeményeztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) olyan ügyekben folytatott vizsgálatot, amelyekben ismert orvosok nevével visszaélve Magyarországon hivatalosan nem engedélyezett szereket hirdettek, írja az Index

Az NVSZ bűncselekmény gyanúját állapította meg az ügyben, ezért nyomozást kezdeményeztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál – olvasható a szolgálat Facebook-oldalán.

Ismert orvosok nevével élnek vissza és hirdetnek gyógyhatásúnak mondott szereket ismeretlenek; vásárlásra és fogyasztásra buzdítják az embereket. Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével készített álinterjút tett közzé az interneten egy külföldön bejegyzett cég, melyben az orvos egy hivatalosan nem bejegyzett, vérnyomáspanaszok kezelésére szolgáló készítmény jótékony hatásairól beszélt – ismertette az egyik példát az NVSZ.

Álmos Péternek, a kamara alelnökének nevével és fotójával is visszaéltek, amikor egy működő internetes portálhoz megtévesztően hasonló weboldalon reklámoznak egy olyan készítményt, amely a magas vérnyomás megszüntetését és az „erek megtisztítását” ígéri. A Magyar Orvosi Kamara továbbra is hangsúlyozza, hogy a MOK tisztségviselői semmilyen, sem legális, sem illegális gyógyszert nem reklámoznak, „az összes ilyen hirdetés, információ hamis, valótlan”.

Kitértek arra is, hogy „hasonló módon tettek közzé egy álhírt a neten Acsády György, a Semmelweis Egyetem érsebész professzor emeritusának nevével és fényképével illusztrálva.

További részletek az Index cikkében. 

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 7884122 Cikket olvasták: 290 Layout & Coding: Dexef Kft.