Bejelentkezés
 
 
2023. december 6. (szerda) 07:50G7.hu

Havi átlagkeresetet költünk magánegészségügyi ellátásra évente

Idén már közel 350 ezer forint a háztartások éves egészségügyi kiadása, ez egy évvel korábbi 290 ezer forint volt.

Bár egyre többen vesznek igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat, Magyarországon csak a lakosság 12 százaléka rendelkezik magán egészségbiztosítással, jellemzően a munkáltatói cafetéria részeként. Vagyis még mindig sokan alkalmanként, zsebből fizetik az egyre drágább vizsgálatokat, konzultációkat - írja a g7.hu.

Az Allianz Hungária tavaly nyáron vezette be járó- és fekvőbeteg-ellátásra egyaránt fedezetet nyújtó magán egészségbiztosítását, az elmúlt egy év tapasztalatairól Bencsik Tamást, az Allianz Hungária Zrt. Személybiztosítások Igazgatóságának vezetőjét kérdeztük.

Miért döntöttek az új üzletág bevezetése mellett? Bejöttek a kezdeti számítások?

Azt tapasztaltuk, hogy a covid hatására általánosságban felértékelődött az öngondoskodás szerepe, egyre többen vették igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat, és ezzel párhuzamosan jelentősen megerősödött az érdeklődés az egészségbiztosítások iránt is. A termékünk bevezetését megelőző évben végeztünk egy felmérést is ügyfeleink körében, ami ugyanezt igazolta vissza, hiszen a megkérdezettek 96 százaléka válaszolta, hogy lenne igénye egyéni egészségbiztosításra.

Az elmúlt egy évben is azt tapasztaltuk, hogy folyamatosan nő a biztosítás iránt érdeklődők illetve a biztosítottak száma, hiszen ezen keresztül gyorsabb és professzionális ellátáshoz juthatnak.

Jellemzően mennyit szánnak a magyarok az egészségükre éves szinten?

Idén már közel 350 ezer forintra emelkedtek a magyar háztartások éves egészségügyi kiadásai a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. reprezentatív kutatása szerint. Ez az egy évvel korábbi 290 ezer forinthoz képest jelentős növekedés, ami részben annak köszönhető, hogy a magánellátások költségei átlagosan 30 százalékkal emelkedtek az elmúlt években.

Bár az emberek harmada nem csak alkalomszerűen, hanem rendszeresen is igénybe vesz valamilyen privát egészségügyi szolgáltatást, 50 százalékuk azonban még mindig zsebből fizet ezekért. Pedig a magánorvosi ellátás egyéni egészségbiztosításon keresztül is finanszírozható, méghozzá sokkal kedvezményesebben.

További részletek a cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4316417 Cikket olvasták: 40 Layout & Coding: Dexef Kft.