KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. április 14. (szerda) 15:17Weborvos

Gondok vannak a háziorvosi asszisztensek bértámogatásával

A probléma több alapellátásban dolgozó asszisztenst is érint, egy háziorvos szerint érdemes fellebbezni.

Az orvosok béremelése után, novemberben az ápolók húsz százalékos fizetésemeléséről szóltak a hírek. Az alapellátásban dolgozó közel nyolcezer körzeti ápoló, ötezer védőnő, háromezer fogászati szakasszisztens, kétezerötszáz szakápoló, tehát a szakdolgozók egyötöde viszont kimaradt az akkori béremelésből. Most viszont lehetett támogatást kérni. Ehhez a háziorvosoknak február 26-ig kellett feltölteni szakdolgozóik adatait a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő oldalára - hangzott el az ATV Híradóban.

Egy 40 éve dolgozó körzeti nővér hiába igényelte, nem kapta meg a januártól visszamenőleg az őt megillető összeget, igaz március elsejétől munkahelyet váltott. „Az orvos állítólag értelemszerűen nem kapta meg utánam, ő az új nővére után kapta meg áprilistól. Az én új orvosom márciusban próbálta megigényelni utánam az összeget, és azt a választ kapta, hogy be kell jutnom a rendszerbe, csak utána kaphatja meg a pénzt. Magyarán én csak áprilistól kaptam meg” – nyilatkozta a körzeti ápoló. 

A körzeti ápolók átlagosan havi 140-160 ezer forintot keresnek. Ebből a híradónak nyilatkozó nővér 100 ezer forintot kapott meg a várt 400 ezer helyett. A Facebook is tele van panasszal: „Mi semmit sem kaptunk, mivel a nyilvántartásban a két éve elhunyt és nyolc éve máshol dolgozó kolléganő szerepel.” „ Én is csak egy hónapot kaptam, mert az OEP felé most lettem lejelentve márciusban.”

A Független Egészségügyi Szakdolgozók Szervezetének elnöke szerint mivel a jogszabály februárban jelent meg, helyenként lehetnek még akadozások, de a praxisok zöméhez megérkezett a pénz. Továbbiak a cikkben

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1650087 Cikket olvasták: 44 Layout & Coding: Dexef Kft.