KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2022. július 29. (péntek) 13:47Weborvos

Elindultak az elbocsátások, de titkolják a létszámot

A kormány fontosnak tartja, hogy magán is spóroljon, ezért létszámtakarékosságot rendelt el a minisztériumokban.

Elindult a minisztériumok karcsúsítása a 24.hu-hoz eljutott információk szerint. A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról nem adott pontos információt, hogy a különböző tárcáknál, illetve a hozzájuk tartozó szervezeteknél hány munkahely szűnik meg, de a lap kérdésére megerősítette a spórolási szándékot: Az elhúzódó háború, a háborús gazdasági válság és energiaválság miatti többletkiadások miatt a kormány még inkább fontosnak tartja, hogy magán is spóroljon, ezért létszámtakarékosságot rendelt el a minisztériumokban.

Miután a Miniszterelnökség nem írt pontos számokat, ezért kérdéssel fordultak az összes minisztériumhoz, hogy konkrétan hány ember elbocsátását tervezik. Az Igazságügyi Minisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium érdeklődésükre nem cáfolta az elbocsátások tényét, ugyanakkor a válaszukban megismételték a Miniszterelnökség által írtakat, azaz konkrét számokat tőlük sem kaptak.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4665076 Cikket olvasták: 19 Layout & Coding: Dexef Kft.