Bejelentkezés
 
 
2021. augusztus 2. (hétfő) 09:17Weborvos

Egységes rendszerben kezelnék a teljes ügyeleti ellátást

Augusztus elsejétől mind a felnőtt, mind a gyermek alapellátási ügyelet az OMSZ felügyelete mellett a Klinikai Központ területén valósul meg.

Az ügyeleti ellátásról tartott tájékoztatón Szabó Zoltán, a Debreceni Klinikai Központ elnöke azt mondta, hogy ez egy fontos mérföldkő, hiszen már eddig is szoros összefonódó tevékenységet folytattak Debrecen vezetésével és az Országos Mentőszolgálattal, írja a dehir.hu

Kiemelte, új korszak köszönt be az intézmények életében azzal, hogy augusztus elsejétől mind a felnőtt, mind a gyermek alapellátási ügyelet az OMSZ felügyelete mellett a Klinikai Központ területén valósul meg.

A felnőtt alapellátási ügyeletet a Sürgősségi Klinika épületében indítják el, a gyermekeket pedig a Gyermekgyógyászati Klinika épületében látják majd el.

– Ez az együttműködés sikerre van ítélve, ugyanis az elmúlt években az OMSZ-szal és a városvezetésével történő közös munkánk is sikeres volt. Ez a siker lehet az alapja a jövőbeli együttműködésnek is – jelentette ki Szabó Zoltán.

A központi OMSZ diszpécserszolgálat elvégzi az elsődleges betegtájékoztatást, elirányítja a beteget oda, ahová kell, megszűnik a felesleges orvos-beteg találkozás, legalábbis ezt várják a debreceni pilot projekttől, amely várhatóan országos mintaprojektté válik majd.

– Amennyiben szükséges, azonnali stabilizációt elvégeznek, ha pedig erre nincs szükség, akkor eldöntik, hogy az eset egy alapellátási, ügyeleti feladatnak minősíthető, tanáccsal ellátható, esetleg a másnap a háziorvosához beutalható, vagy éppen azonnal a Sürgősségi Klinika intenzív osztályán történő ellátást igényel az a beteg – hangsúlyozta Pápai György, az OMSZ orvos-igazgatója.

Az új mobil sürgősségi ellátó egységből összesen 22 teljesít majd szolgálatot megyeszerte. A jól felszerelt mentős járműveket is alkalmazó egységes ügyeleti rendszer a hajdú-bihari és debreceni tapasztalatok alapján később országos programmá válhat.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6086327 Cikket olvasták: 1025 Layout & Coding: Dexef Kft.