Bejelentkezés
 
 
2024. április 3. (szerda) 07:38magyarjelen.hu

Egy helyettes egészségügyi államtitkár 40 milliót vett fel

Számtalan jogcímen hivatalos fizetésének több mint négyszeresét, azaz 39 millió forintot vett fel 11 hónap alatt.

Egy 2020-as feljelentés alapján nyomozást rendelt el a BRFK egy helyettes egészségügyi államtitkár korrupciós ügyében. A Mi Hazánk alelnöke Novák Előd és akkori újbudai önkormányzati képviselője közérdekű adatigényléssel tárta fel, hogy számtalan jogcímen hivatalos fizetésének több mint négyszeresét, azaz 39 millió forintot vett fel 11 hónap alatt Kóti Tamás - írja a magyarjelen.hu.

...

Kóti Tamás 2021. január 1-től az egészségügyi gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár lett. Hiába tiltakozott ez ellen a Mi Hazánk politikusa, aki 2020 decemberében már feljelentést tett Kóti ellen. Ezután a  BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés elleni Főosztálya a feljelentés alapján kihallgatásra hívta Novák Elődöt, majd elrendelték a nyomozást. (azóta a kormányzat számára kellemetlen „Korrupciós” szót törölték a nevükből). Ugyan február végén leváltották a helyettes államtitkári pozíciójáról Kótit, de az elszámoltatása a mai napig nem történt meg. 

...

2019-ben Kóti Tamás munkabére elvileg csak 750 ezer forint volt , de ennek végül több mint négyszeresét fizették ki neki - a lap szerint - átláthatatlanul. Prémium, természetbeni juttatás, SZÉP-kártya, iskolakezdési támogatás jogcímen, és végkielégítésként, mely ellen csak Novák tiltakozott a képviselőtestületben, az összes többi párt megszavazta, pedig választási ciklusra szóló, határozott idejű megbízásnál nem járna végkielégítés.

A lap szerint a cégvezető képes volt önmaga főnökeként szabadságmegváltásként is több milliót felvenni egy év alatt, pedig valójában sokat hiányozhatott, hiszen álláshalmozó volt: a szakrendelő főigazgatója a fizetése mellé önmagával „projektvezetésre” is szerződött 5 évre úgy, hogy a pofátlan szerződés későbbi felmondása esetén is ki kell fizetni a több mint tízmilliós megbízási díjat.

További részletek a cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6086945 Cikket olvasták: 20 Layout & Coding: Dexef Kft.