Bejelentkezés
 
 
2023. augusztus 18. (péntek) 08:20nepszava.hu

Bértámogatás helyett, praxistámogatást kapnak az alapellátók

Heteken belül megkaphatják a háziorvosok az asszisztenseik béremelésére szolgáló kormányzati támogatást, csak nem úgy, ahogy ők kérték.

Praxistámogatásként juttatná el az alapellátó praxisokhoz a kormányzat a júliusi 18 százalékos szakdolgozó béremelésre szánt költségvetési összeget – derült ki a Belügyminisztérium honlapján olvasható jogszabálytervezetből. Az orvosok mellett dolgozó ápolók, orvosasszisztensek béremelésének fedezetét a praxisoknak visszamenőlegesen (várhatóan három hónapot egy összegben) utalhatja szeptemberben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) - írta a nepszava.hu.

Békássy Szabolcs, az alapellátók kollegiális vezetője egy múlt heti körlevelében arról tájékoztatta az érintetteket, hogy „egy most tárcaegyeztetésen lévő jogszabálytervezet” „szabadon felhasználható” praxistámogatásként juttatná el a kormányzat ezt az összeget a vállalkozásoknak. Ezt azonban elutasítja a praxist vezető orvosok egy része, mondván ezzel akkorára nőne a praxisuk bevétele, hogy azután már önkormányzati adót kellene fizetniük.

Ezért az érintettek aláírás gyűjtésbe is kezdtek annak érdekében, hogy a szakdolgozóiknak járó emelést inkább pántlikázott pénzként, bértámogatásként kaphassák meg - emlékeztet a lap. 

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2609454 Cikket olvasták: 378 Layout & Coding: Dexef Kft.