Bejelentkezés
 
 
2020. augusztus 12. (szerda) 08:11Weborvos

Az uniós tízmilliárdokat újraosztotta a kormány

Az állami egészségügyi intézmények higiéniás körülményeinek infrastrukturális fejlesztésére 2,66 milliárd jut.

Több uniós operatív programot módosított a kormány. Így jelentős támogatáshoz jutnak a háziorvosok, a kórházak, az elektromos rendszerirányító, de jutott pénz a divatiparnak is - szúrta ki a napi.hu.

Az operatív programokat módosító határozatok a Magyar Közlönyben megjelent jelentek meg, melyek szerint: Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) az egészségügyi alapellátás fejlesztésére - kiemelt programként - 25 milliárd forintot tartalmaz. A pályázatot a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hirdeti meg még a második félévben. A projekt célja az alapellátás fejlesztése a háziorvosi szolgálatok megerősítésével, a keringési, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések megelőzése, valamint a lakosság egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférése. Az állami egészségügyi intézmények higiéniás körülményeinek infrastrukturális fejlesztésére 2,66 milliárd, az onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztésére 12,5 milliárd forint szerepel a listán. Ezeket is még az idén lehet megpályázni. További támogatás változások a cikkben

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4315334 Cikket olvasták: 1442 Layout & Coding: Dexef Kft.