Bejelentkezés
 
 
2023. június 19. (hétfő) 06:30kisalföld.hu

Az ellátások újraindításán dolgoznak a mosonmagyaróvári kórházban

A menedzsment ősztől a belgyógyászati osztály ágyszámának növelését, valamint az egynapos sebészeti ellátás újraindítását tervezi.

Azon dolgozunk, hogy több ellátás is újraindulhasson akár már júliustól – hangsúlyozta a Kisalföld érdeklődésére dr. Takler Ágnes, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház–Rendelőintézet főigazgatója. – A mosonmagyaróvári Karolina Kórház–Rendelőintézetben március 1-jétől sajnos több fekvőbetegosztály működését kellett korlátozni vagy szüneteltetni szakemberhiány miatt – emlékeztetett.

– Márciustól a krónikus belgyógyászati osztály teljes ágykapacitással, 53 ággyal újraindult és fogadja a krónikus ellátásra szoruló betegeket. Áprilisban a sürgősségi betegellátási hellyé visszaminősített ellátást ismét osztályos szinten, 4 ágyon sikerült újraindítani. Itt fontos kiemelni, hogy óriási a terheltség a földrajzi helyzetből is adódóan ezen az osztályon: tavaly 16 ezer esetszám volt – hangsúlyozta a főigazgató.

Májustól a gyermekgyógyászat és a szülészet-nőgyógyászat vasárnap reggel 8 óráig működik annak érdekében, hogy az újszülötteket és kismamákat mentesítsék a megyei intézménybe történő átszállítás okozta esetleges szövődmények, illetve a megyei intézményt és a mentőszolgálatot a többletfeladatok végzése alól. Jelenleg hétfőn 8 órától csütörtökön 24 óráig történik aktív szülészeti és nőgyógyászati ellátás.

– Az aneszteziológiai ellátás ismét folyamatosan biztosított a hét minden napján 24 órában, ezáltal támogatva a sürgősségi betegosztályon megjelenő kritikus állapotú betegek gyógyítását. Június elsejétől a mozgásszervi rehabilitációs osztály ismét 27 ágyon teljes kihasználtsággal működik – sorolta tovább a főorvos, aki főigazgatói teendői mellett a diagnosztikai ellátásban is aktívan részt vesz. Áprilistól mind a szűrő jellegű, mind a panaszos betegek kivizsgálása, mammográfia és ultrahang- diagnosztika keretén belül nagyszámú beteget fogad. Továbbiak a teljes cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4316341 Cikket olvasták: 194 Layout & Coding: Dexef Kft.