Bejelentkezés
 
 
2023. június 9. (péntek) 07:2424.hu

Az egészségügyi államtitkár reagált a gyermeksebész bejegyzésére

Takács Péter szerint érdemes erős kritikával fogadni a független-objektív sajtó támadásait, "mert csak a fele igaz".

Facebookon reagált Takács Péter egészségügyi államtitkár Kőnig Róbert gyermeksebész bejegyzésére, melyben az orvos arról írt, hogy hatalmas tumultus alakult ki náluk, miután egyedül maradtak gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként Észak- és Közép-Magyarország területére - ismertette a bejegyzést a 24.hu.

Takács Péter a konkrét esettel kapcsolatban arról ír, hogy: Budapesten minden nap 2 nagy gyerektrauma-ellátó ügyel. Hetente 3 ügyelet jut mindegyikre. (Tavaly a gyerektrauma szakma javaslatára alakítottuk át a rendszert. Addig 3 centrum volt minden nap, de heti 5x volt ügyelet.) Ezekből az egyik néhány órára kiesett az ellátásból informatikai hiba miatt, ezért pár óráig a János Kórház vasárnap egyedül maradt a központi régióra. Ez nyilván terhet jelent, de hasonló a világon bárhol előfordul.

Takács ezután a sajtó hangulatkeltéséről írt, vagyis hogy: „Rendszerhibát kiáltanak egy vis maior helyzetben”. Majd így folytatta:

Nem egész nap és nem rendszeresen van egyetlen ellátó egész Budapestre.

Nem egyetlen orvos látott el 163 beteget, hanem egy kórházi osztály. 2 vizsgálóhelyiséggel, ami azt jelenti, hogy vizsgálónként 3-4 beteg/óra. Ez azért nem elviselhetetlen terhelés. Továbbiak a teljes cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2609008 Cikket olvasták: 91 Layout & Coding: Dexef Kft.