Bejelentkezés
 
 
2022. június 10. (péntek) 23:08Weborvos

A világhírű magyar sebész esete a Honvédkórházzal

Érkezett egy másik orvos a Honvédkórházba, az én szerződésemet pedig megszüntették.

A világ minden tájára hívják operálni, professzorok lesik a mozdulatait, hogy megtanulják az általa kifejlesztett módszereket. Neki sikerült elkülöníteni a bangladesi ikrek összenőtt agyi ereit, ami lehetővé tette a koponyák szétválasztását. Két évvel ezelőtt magas állami kitüntetésben részesítették, most pedig felbontották a szerződését a Honvédkórházban. Hudák István idegsebész a Válasz Online-nak mesél arról, hogy az orvosok nem mindig a magasabb bérekért mennek külföldre. Előfordul, hogy rákényszerülnek.

– Próbáltam keresni az okát, miért küldtek el minden figyelmeztetés nélkül. Egyszer csak kaptam egy levelet, hogy megszüntetik a szerződésemet. 

– Ön kiállhatatlan ember, főorvos úr? Ordibál a betegekkel? A kollégákkal? 

– Isten ments. Tökéletes a kapcsolatom az idegsebészeten dolgozó orvosokkal, nővérkékkel, megbecsülik a munkámat. 

 Beszólt a parancsnokának? Ez mégiscsak egy katonai intézmény. 

– Dehogy. Kitüntetett.

– Műhiba?

– Kiemelkedően jó szövődményi rátával dolgozunk. 

– Akkor mire jutott? Valamiért csak elküldik. 

– Ha nyílt a küzdelem, akkor látod az ellenfeled, felismered. Ha ködben harcolsz, nem tudod, kivel állsz szemben. Csak jött a levél, hogy megszüntetik a szerződést, pedig a parancsnok korábban személyesen tüntetett ki; Cornelius-díjat kaptam és a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését adományozták nekem. 

– Akkor mire gondol, mi történt?

– Talán éppen ezért küldenek el. 

– Féltékenységből? 

– Érkezett egy másik orvos a Honvédkórházba, az én szerződésemet pedig megszüntették. Van egy ismert módszer, rotációnak hívják. 

– Orvosi módszer? 

– Nem, hatalomtechnikai, azt jelzi: nincs pótolhatatlan ember. Ismerem, Pécsett is ez történt, új vezető jött az idegsebészetre, nekem pedig húsz év után el kellett onnan jönnöm. 

További részletek a teljes interjúban

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2608620 Cikket olvasták: 511 Layout & Coding: Dexef Kft.