Bejelentkezés
 
 
2023. május 26. (péntek) 07:22kisalföld.hu

A végsőkig küzdenek a Karolina Kórházért Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári intézmény speciális helyzetére speciális megoldás kell, amire egy százezres közösség vár.

Nekünk a végsőkig küzdeni kell a Karolina Kórház ellátásaiért – hangsúlyozta Árvay István mosonmagyaróvári polgármester a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás tanácsülésén a településvezetőknek. Arról is döntöttek, hogy a városvezető a társulás elnökeként is tolmácsolja a Belügyminisztérium felé a javaslatokat - tudósított a kisalföld.hu.

 A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete nem régen határozatot fogadott el a Karolina Kórház megmaradásáért. Ebben megfogalmazták, hogy elfogadhatatlannak tartják az intézmény jelenlegi működését. Arra kérik az egészségügyi kormányzatot, hogy egy mindenre kiterjedő átvilágítás után szabja meg a Karolina Kórház-Rendelőintézetben ellátni kívánt szakellátások körét és ezt utasításként fogalmazza meg a működésért felelős Országos Kórházi Főigazgatóság felé.

Indítványozzák, hogy a belügyminiszter nevezzen ki miniszteri biztost a kórház reorganizációs programjának végrehajtására, és lássa el őt minden olyan felhatalmazással, amely a szakellátások teljes körű és haladéktalan újraindításához elengedhetetlen. Javasolják visszaállítani az intézmény vezetésének döntési kompetenciáit a humánerőforrás-gazdálkodás és egyéb, a működést érintő gazdasági döntések esetében, továbbá arra is javaslatot tesznek, hogy a Karolina Kórház számára tegyék lehetővé a központi finanszírozáson felül egyéb bevételek, külső források bevonását és felhasználását.

A Mosonmagyaróvár Térségi Társulás tanácsülésére szintén érkezett egy előterjesztés, hasonló tartalommal, kiegészítve azzal, hogy a társulás is csatlakozik a mosonmagyaróvári önkormányzathoz a fenti kérdésben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 7886699 Cikket olvasták: 288 Layout & Coding: Dexef Kft.