Bejelentkezés
 
 
2023. május 26. (péntek) 07:20delmagyar.hu

A poszt-Covid ellátásra gyűjtenek a Richter Egészségvárosban

Ingyenes szűrésekkel, családi programokkal, sztárfellépőkkel és előadásokkal várnak mindenkit jövő szombaton a Richter Egészségvárosban.

Június harmadikán 9 órakor megnyílik a Richter Egészségváros a szegedi Széchenyi téren, ahol több mint 30 sátorban ingyenes előzetes időpont egyeztetése nélküli szűrések, előadások, tanácsadások, valamint fitnesz és családi programok lesznek egészen 17 óráig. Csaba Lajos János, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály osztályvezető-helyettese a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón elmondta, minden városba adományt is visznek, Szegeden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központját támogatják 3,5 millió forinttal, azonban ez az összeg növelhető a lakosság aktivitása által. A befolyt összeget a poszt-Covid ellátás fejlesztésére költi a klinika - tudósított a délmagyar.hu.

A sajtóeseményen Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke arról beszélt, hogy a központ 4600 dolgozójával különösen fontosnak tartják, hogy meg tudják hosszabbítani a minőségi életéveket az egész dél-alföldi régióban, és az itt élőknél minél később következzenek be a különböző betegségek. Hozzátette, ezt segíti elő minden szűrővizsgálat, az egészséges életmód, és a lakosság ezirányú oktatása is. Hangsúlyozta, minél előbb szűrnek ki egy problémát, annál nagyobb eséllyel tudják megelőzni a célszervkárosodást.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 7885945 Cikket olvasták: 270 Layout & Coding: Dexef Kft.