KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. július 14. (szerda) 10:17Weborvos

A napokban módosultak a gyógyszerkiváltás szabályai

Júliustól újra kötelező lett az elektronikusan rögzített receptek kiváltásánál feljegyeznünk a kiváltó személy adatait.

Ismét rögzíteni kell azoknak az adatait a patikákban, akik hozzátartózóik, gondozottjaik számára váltanak ki gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket. A továbbra is fennálló veszélyhelyzet miatt a szabályozás még mindig nem olyan szigorú, mint a pandémia előtt volt - hívta fel a figyelmet a szabályozás változására a szoljon.hu.

– Júliustól újra kötelező lett az elektronikusan rögzített receptek kiváltásánál feljegyeznünk a kiváltó személy adatait. Aki magának váltja ki a készítményeket, arra nem vonatkozik ez a szabály. Viszont ha ezt gondozó, ismerős, rokon teszi meg, akkor igen. A nevét és a személyi igazolvány számát kérjük, de akár egyéb, a személyazonosságot igazoló okirat is megfelel erre a célra – hangsúlyozta dr. Nyitrai Kálmánné, a szolnoki Korona Patika vezetője. Hozzátette, az adatok rögzítése lassíthatja a gyógyszerkiadást, ami egy kicsit hosszabb várakozási idővel is járhat.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2344922 Cikket olvasták: 55 Layout & Coding: Dexef Kft.