KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2020. október 3. (szombat) 22:20

A MOSZ üdvözli a bejelentett orvosi béremelést

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) üdvözli Orbán Viktor mai bejelentését, miszerint a kormány elfogadja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) bértábláját.
A MOSZ ezúton is gratulál a MOK vezetésének a következetes, kitartó munkájához, amellyel ezt az eredményt elérte. Várakozással tekintünk a parlament elé október 5-én kerülő törvényjavaslatra.
Az orvosok és az egészségügyi dolgozók bérrendezése nagyon régi adóssága a mindenkori politikának. Úgy véljük, hogy ez lehet az első lépés ahhoz, hogy az egészségügyben tiszta, átlátható viszonyok legyenek, és átfogó reformok kezdődjenek. A hálapénz már generációk óta mérgezi az orvos-beteg kapcsolatot. Kivezetésének egyik - talán legfontosabb - feltétele mindenképpen a tisztességes bérek biztosítása.
Természetesen a gyógyítás csapatmunka, ezért szorgalmazzuk, hogy mihamarabb valódi béremelést kapjanak az egészségügyi és egészségügyben dolgozók is, valamint a szociális szféra dolgozói is.

A MOSZ elnöksége

2020.10.03.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 752229 Cikket olvasták: 467 Layout & Coding: Dexef Kft.