Bejelentkezés
 
 
2021. január 4. (hétfő) 22:29

A MOSZ közleménye

A MOSZ helyreigazást kért számos sajtóorgánumtól és az alábbi közleményt tette közzé.

A mai napon az Inforádióban elhangzott[1] riport számos helyen megjelent téves és félrevezető értelmezésével kapcsolatban (a helyreigazítás már több médium részéről megtörtént) a Magyar Orvosok Szakszervezete az alábbiakat teszi közzé:

  1. A Magyar Orvosok Szakszervezete NEM nem képviseli azt, hogy aki nem kéri a védőoltást, annak ne állja a társadalombiztosítás az ellátását. 
  2. A MOSZ üdvözli, hogy már több ezer egészségügyi dolgozó megkapta a koronavírus elleni oltást, és szorgalmazzuk, hogy az minél szélesebb körben, minél hamarabb elérhető legyen.
  3. A hivatkozott riport arról szólt, hogy a tudomány eredményeként megjelenő védőoltás jelentheti a megoldást a járványban, illetve az egészségügyi dolgozóknak az oltás felvételével is példát kell mutatniuk.
  4. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy alelnökünk az oltás elmaradásának több sajnálatos hatásáról is beszélt, amelyet nem lehet kiragadni a beszélgetés kontextusából. Az egyén és a társadalom számára is rendkívüli terhet jelent a megbetegedés, ennek elkerülésére minden lehetőséget meg kell ragadni. 
  5. A szakszervezet véleménye szerint fontos felhívni a társadalom figyelmét a közös felelősségvállalás fontosságára, amelynek nagyon fontos elemét alkotja majd a védőoltás, amikor széles körben elérhetővé válik.

Budapest, 2021. 01. 04.                                                                       

A MOSZ elnöksége

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 7884878 Cikket olvasták: 3209 Layout & Coding: Dexef Kft.