KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2020. augusztus 5. (szerda) 06:24Weborvos

A magyarok rémálmai: egészségügy, korrupció, szegénység

A koronavírus júliusra már csak a hetedik legégetőbb veszély a magyaroknak (15%). A mért 27 országban ez a legalacsonyabb említési arány.

Elkészült az Ipsos újabb globális kutatása, amelyből az derül ki, hogy világszerte a koronavírustól és a munkanélküliségtől félnek leginkább az emberek. Csaknem 20 ezer embert kérdeztek meg 27 országban. Kiderült, a járvány lassú lefutásával párhuzamosan erősödnek a pesszimista hangok, aggodalmak a világban. A felmérés szerint a vírus okozta krízis csak ideiglenesen mozdította pozitív irányba a mért országok hangulatindexét - ismertette az eredményeket a 24.hu.

A félelmek közt első helyen a koronavírus áll. A 27 országból 11-ben foglalja el a képzeletbeli dobogó csúcsát. Globális szinten hasonló fenyegetéssé vált a munkanélküliség, de Magyarország a világátlagtól jelentősen eltérő képet mutat, és még nagyobbra nyílt az olló a félelmeket illetően.

A magyarok mindennél jobban aggódnak az egészségügy helyzete (56%) és a korrupció (54%) miatt. Globális szinten mindkét említés a legmagasabb érték.

A magyarok 49 százaléka fél a szegénységtől, ez a harmadik legmagasabb érték Oroszország és Kína után. A világot második helyen foglalkoztató munkanélküliség a magyaroknál továbbra sem dobogós félelem (26%), a koronavírus pedig júliusra már csak a hetedik legégetőbb veszély a magyaroknak (15%). A mért 27 országban ez a legalacsonyabb említési arány.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 3970985 Cikket olvasták: 786 Layout & Coding: Dexef Kft.