KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2020. június 21. (vasárnap) 21:14Magyar Orvosi Kamara

A Magyar Orvosok Szakszervezete maximálisan támogatja a Magyar Orvosi Kamara kezdeményezését!

Csak közösen, összefogva érhetünk el változást!

"Jövőt az orvosnak, jövőt a betegnek - itthon

Nem épülhet tovább az orvosok önkizsákmányolására a magyar egészségügy! A Magyar Orvosi Kamara megkezdi az önként vállalt többletmunka és a külső ügyeleti vállalások felmondásának gyűjtését és ügyvédi letétbe helyezését.  Az orvosok a rendes munkaidőn és a munkáltató által elrendelhető kötelező munkavégzésen túli időt a pihenésre, rekreációra, a családjukra szánt időből veszik el azért, hogy az egészségügyi rendszert fenntartsák. Pedig egy jól működő rendszernek nem az orvosok önkizsákmányolására kellene épülnie, ahol az orvos 55 éves korára annyi időt dolgozik, mint mások 65 éves korukig. Az önként vállalt többletmunka és külső ügyeleti vállalások felmondása a legenyhébb eszköz, amely - amellett, hogy magában foglalja a további lépések lehetőségét - képes felhívni a figyelmet a rendszer hiányosságaira.

A csatlakozás önkéntes, az orvosok jogi és technikai kérdéseikkel a Kamara elnökségéhez fordulhatnak, a folyamatról pedig a www.mok.hu/tobbletmunka oldalon tájékozódhatnak.

Jelenleg az akció első üteme zajlik, a felmondások élesítésére a bértárgyalások és a kormányzati lépések függvényében kerülhet majd sor."
2020.06.19. Magyar Orvosi Kamara

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 2580579 Cikket olvasták: 1051 Layout & Coding: Dexef Kft.