Bejelentkezés
 
 
2023. június 17. (szombat) 07:41444.hu

A kórházvezetőt felállással kell köszöntenie az orvosoknak

Több intézményben a mai napig jelen vannak a régi idők hangulatát idéző becsontosodott szokások.

Több orvost is meglepett egy levél, melyet a napokban küldtek szét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban. Az igazgató levelében az értekezletek rendjéről, formájáról volt szó, kihirdették az értekezletek időpontját, kik vegyenek részt ezeken, milyen ülésrend szerint kell elfoglalni a helyeket – a levél például külön kitér arra, hogy az intézményvezetőnek vagy helyettesének az asztalfőn kell helyet foglalnia. A sokak számára legmeglepőbb rész viszont ezután jött: “Az orvosok 7.50-ig megérkeznek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti. Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják.” - írja a 444.hu.

A kontextushoz annyit érdemes hozzátenni az egészségügyben megragadt, becsontosodott szokásokról, hogy akadnak még olyan intézmények, osztályok, ahol a mai napig jelen van a régi idők hangulatát idéző felállással köszöntés. Olyan helyek is vannak, ahol a főorvos az orvosokkal kölcsönösen tegezi egymást, másokkal viszont szigorúan magázó viszonyban van, a keresztnevén sem nagyon illik szólítani.

Az általános iskolai órák hangulatát idéző felállással köszöntés viszont azért is lepte meg a miskolci kórházban dolgozó orvosokat, mert korábban ez nem volt bevett az intézményben. Pláne, hogy egy olyan eseményről van szó, amely a napi rutin része. A reggeli értekezleteket minden nap megtartják a kórházban, és nagyjából félórásak: az ügyeletesek beszámolnak, hogy mi történt a műszakban, milyen betegséggel kerültek be emberek, illetve ha történt valami rendkívüli esemény, arról is szó esik. Tehát egy sima munkahelyi ügymenetről van szó.

További részletek a cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 4314365 Cikket olvasták: 178 Layout & Coding: Dexef Kft.