Bejelentkezés
 
 
2023. szeptember 19. (kedd) 11:28kisalföld.hu

A kórház dolgozói hívták fel a figyelmet az egészséges életmódra

A „Tekerj Sopron!” elnevezésű kerékpáros felvonuláson a kórháziak saját biciklis csapattal népszerűsítik az aktív testmozgást.

Változatos prevenciós programokkal készül az idei szív világnapjára a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény diákoknak szóló mozgás-kihívást hirdetett meg, kerékpáros aktivitásban vesz részt, szűrőprogramot szervez, illetve tájékoztató előadást tart a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséről - írta a kisalföld.hu.

A fókuszterület idén a mozgás, ami az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme. A kórház soproni általános és középiskolák részére mozgás-kihívást hirdetett meg. Az oktatási intézményeket arra ösztönözték, hogy 30 perces, tetszőleges mozgásprogramot valósítsanak meg, majd a résztvevőkről szív alakzatú képet készítsenek és tegyék közzé a gyógyközpont erre a célra létrehozott internetes felületén.

A kórház csatlakozott a soproni önkormányzat által szervezett „Tekerj Sopron!” elnevezésű kerékpáros felvonuláshoz is, ahol saját biciklis csapattal népszerűsíti az aktív testmozgást.

Az idősebb korosztályra is gondolva, dr. Szalay Katalin osztályvezető főorvos „Ami jó az agynak, jó a szívnek is!” címmel tart előadást az Alzheimer Café közösségének szeptember 19-én, kedden 15 órai kezdettel a Vármegyeháza dísztermében.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 6956480 Cikket olvasták: 149 Layout & Coding: Dexef Kft.