Bejelentkezés
 
 
2023. június 10. (szombat) 07:54InfoStart

A DK-s polgármesterek nemet mondanak a feladatra

A DK-s városvezetőik nem vesznek részt a találkozón, és a kormány utasításait sem fogják végrehajtani.

Egyeztetésre hívta az egészségügyi kormányzat a polgármestereket, hogy közöljék velük a védőnői hálózat államosításának és a védőnők elvezénylésének a feltételeit. A városvezetőik nem vesznek részt a találkozón, és a kormány utasításait sem fogják végrehajtani - idézte a DK közleményét az Infostart.

"Kezdetektől fogva tiltakozunk az intézkedés ellen, hiszen az csak tovább fog rontani az egyébként is siralmas állapotban lévő egészségügyi rendszeren. Ez maga az Orbán-kormány: szakmai egyeztetés nélkül, hirtelen hozott döntésekkel döntik romba az országot. Ugyanezt látjuk az oktatás esetében, vagy az orbáni infláció kezelésénél, amely már hónapok óta megállíthatatlanul száguld mindenfajta kontroll nélkül." - írták.

Mint ismert, július 1-jétől átveszi az állam a védőnői ellátást az önkormányzatoktól, bár még nincs meg a megállapodás. Június 1-je óta pedig már él az a törvénymódosítás, amely a védőnői szakmai irányítást különválasztja a védőnői szakfelügyelettől, és a szakmai irányítás is az Országos Kórházi Főigazgatósághoz delegálja - emlékeztetnek.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 8907654 Cikket olvasták: 284 Layout & Coding: Dexef Kft.